Nederlands

Secrid Wallets - designed and made in Holland

Veelgestelde vragen

Garantie en retourneren

 • Hoe lang is de garantietermijn?

  Wij hanteren een garantietermijn van twee jaar. Vragen over de garantie van uw product kunt u mailen naar warranty@secrid.com.

   

 • Hoe kan ik mijn webshop bestelling retourneren?

  Indien uw bestelling niet aan uw verwachtingen voldoet, mag deze in nieuwstaat binnen 60 dagen kosteloos worden geretourneerd. Binnen Nederland en België gebruikt u het retourformulier. Voor vragen over de garantie van uw product kunt u mailen naar warranty@secrid.com.

 • Mijn Secrid product werkt niet naar behoren, wat kan ik doen?

  Indien uw Secrid product niet naar behoren functioneert kunt u deze binnen de garantietermijn van twee jaar kosteloos retourneren. Binnen Nederland en België gebruikt u het retourformulier. Vragen over de garantie van uw product kunt u mailen naar warranty@secrid.com.

 • Mijn passen vallen uit mijn Cardprotector, wat kan ik hier aan doen?

  De constructie is ontworpen voor plastic kaarten met standaard creditcardformaat. Kaarten die smaller zijn, kunnen los gaan zitten en uitvallen. Kaarten die breder zijn, kunnen het mechanisme beschadigen of ervoor zorgen dat andere kaarten loszitten en uitvallen. U kunt eerst proberen de passen te verwisselen en even te buigen en kromme kaarten om te draaien. Het werkt ook soms om het vilt aan de binnenkant van de Cardprotector wat op te ruwen. Dit doet u door eerst de passen te verwijderen en met de scherpe kant van een sleutel wat over het vilt aan de binnenkant van de Cardprotector te bewegen. Mocht dit geen resultaat hebben dan kunt u ons retourformulier invullen en samen met uw product naar ons toesturen.

Verzending en levertijden

 • Wat is de levertijd bij een bestelling via de webshop?

  Bestellingen die op werkdagen voor 16:00 uur zijn geplaatst in onze webshop worden nog dezelfde werkdag door ons verzonden met de koeriersdienst van DPD. Bestellingen die in het weekend of tijdens feestdagen zijn geplaatst, worden de eerstvolgende werkdag verzonden.DPD streeft ernaar om de bestelling één werkdag na verzending af te leveren.

  Naar de webshop

 • Hoe betaal ik mijn webshopbestelling?

  U kunt uw bestelling vooraf betalen met iDeal of creditcard, of na ontvangst van uw bestelling volgens de instructies op de bijgesloten factuur.

  Naar de webshop.

 • Past mijn bestelling door brievenbus? Moet ik thuis zijn voor ontvangst?

  Voor de verzending van alle bestellingen maken wij gebruik van de diensten van DPD. DPD streeft ernaar om bestellingen, zowel in Nederland als in België, de volgende werkdag af te leveren. Er moet worden getekend voor ontvangst.

  Per e-mail wordt u geïnformeerd over het geplande dagdeel van aflevering. Indien het tijdstip van de geplande aflevering niet gelegen komt, kunt u via e-mail de levering op een ander tijdstip inplannen, of het pakketje bij de buren of een ophaalpunt laten afleveren.

  Naar de webshop.

Veiligheid

 • Hoe werkt draadloos hacken?

  Een belangrijk nadeel van RFID-technologie is dat de kaarten op afstand te hacken zijn. Dit is tegenwoordig al mogelijk met een smartphone met malware of met behulp van een standaard betaalterminal (welke via het internet verkrijgbaar zijn). Zonder dat de eigenaar van de kaart er iets van merkt, kan de identiteit van een kaart eenvoudig worden uitgelezen en gekopieerd. RFID-kaarten, zoals de OV-chipkaart, nieuwe creditcards en toegangskaarten, kunnen tot op vele meters afstand worden geactiveerd, uitgelezen en gekopieerd. De frequenties van de RFID-tag dringen niet door de Cardprotector heen, zo beschermt de Secrid Cardprotector tegen het ongewenst uitlezen en kopiëren van gegevens.

 • Wat is RFID, EMV en NFC?

  RFID staat voor Radio Frequency Identification. Deze technologie maakt identificatie met radiogolven mogelijk. RFID-kaarten zijn voorzien van een chip en een antenne voor draadloze communicatie en kunnen zo op afstand worden geactiveerd en uitgelezen. Een bekende RFID-kaart in Nederland is de OV-chipkaart. Tegen het einde van 2015 zullen de meeste Nederlandse bankpassen voorzien zijn van een RFID-chip. Het voordeel van RFID is gemak. Je hoeft je kaart niet meer uit je portemonnee te halen om te betalen. Betalen wordt eenvoudiger en neemt minder tijd in beslag. De radiogolven dringen niet door de Cardprotector heen.

  De letters EMV komen van de oorspronkelijke initiatiefnemers voor deze technologie – Europay, MasterCard en VISA. EMV technologie werkt op basis van een chip en maakt de gevoelige magneetstrip overbodig. De uitwisseling komt tot stand wanneer je de pas in een apparaat steekt, er is fysiek contact nodig tussen de chip en het apparaat.

  Near Field Communication of NFC is een contactloze communicatiemethode. NFC heeft doorgaans een bereik van ongeveer 10 centimeter. NFC wordt ook wel gezien als een extensie van radio frequency identification (RFID). Het technische principe van NFC-pasjes is voor zover wij kunnen overzien identiek aan dat van RFID-pasjes.

 • Hoe herken ik een RFID kaart?

  In Nederland zijn de ov-chipkaart, veel bedrijfstoegangspassen en de nieuwste credit- en debitcards voorzien van een RFID tag. RFID kaarten zijn te herkennen aan één van de volgende logo’s:

  RFID

 • Beschermt de Cardprotector ook tegen sterke magneten?

  De Secrid Cardprotector beschermt pasjes tegen de magneetvelden van telefoons. Het is helaas niet mogelijk om alle magneetvelden volledig te blokkeren, dus raden wij u aan om uw Cardprotector nooit vlak naast een sterke magneet te plaatsen, zoals bijvoorbeeld de magneten die soms worden toegepast in sluitingen van tassen.

  Secrid wallets bieden op dit vlak meer bescherming dan alleen de Cardprotector, omdat het leer en de vulling van de wallet extra afstand creëren tussen de magneet en de Cardprotector.

  Er bestaan geen normen dien de afscherming van magneetvelden eenduidig beschrijven, dus we kunnen hier niet verwijzen naar een meetwaarde voor de mate van afscherming van magneetvelden.

   

Werking / product

 • Waar vind ik een gebruiksaanwijzing?

  Bij elk Secrid product zit een gebruiksaanwijzing. De digitale versie van de gebruiksaanwijzing vindt u via deze link

 • Hoeveel kaarten passen in een Secrid Cardprotector of wallet?

  In de aluminium Cardprotector kunt u maximaal zes kaarten veilig opbergen. Het mechanisme functioneert ook met één kaart, dus u hoeft de Cardprotector voor het gebruik niet geheel met kaarten te vullen. 

  Het maximum aantal kaarten dat in de Cardprotector past, hangt af van de dikte van deze kaarten. Indien u meerdere kaarten met embossing (verdikte letters) heeft, kan het maximum aantal kaarten dat in de Cardprotector past afnemen. 

  Daarnaast bieden de Miniwallet, Slimwallet en Twinwallet in het leder ruimte voor 4 extra kaarten. De kaarten in het leder zijn echter niet goed beschermd tegen draadloos hacken.

 • Waartegen beschermt de Cardprotector?

  De aluminium Cardprotector beschermt maximaal zes kaarten optimaal, zowel tegen buigen en breken als tegen het ongewenst uitlezen van uw RFID kaarten (zoals de OV-chipkaart, ID kaart, de nieuwste creditcards en bedrijfspasjes). In een normale portemonnee kunnen RFID kaarten niet veilig worden opgeborgen. RFID kaarten kunnen tot op 30 meter afstand worden geactiveerd, uitgelezen en gekopieerd. Om een RFID kaart veilig te gebruiken schuif je hem 3 cm uit de Cardprotector, het radiosignaal is sterk gereduceerd, maar voldoende voor contact op korte afstand. Door de minimalisering van tijdsduur en signaalsterkte blijft u buiten het bereik van digitale zakkenrollers. Tegen magneten beschermt de Cardprotector in beperkte mate.
  Zie ook veiligheid.

 • Er werkt iets anders niet goed aan mijn Cardprotector/wallet, wat kan ik doen?

  Vul het retourformulier volledig in en stuur dit en uw product ongefrankeerd naar ons op. Wij repareren uw artikel dan en sturen het zo snel mogelijk naar u terug.

 • Hoe houd ik het leer van mijn Secrid wallet mooi?

  Het Vintage leer heeft een open structuur waardoor het meer vet kan opnemen. Hierdoor kunnen krassen worden weggepoetst. Het is niet nodig het leer van uw Secrid wallet in te vetten met schoensmeer om het leer mooi te houden. 

  Wanneer u uw wallet van vintage leer samen met harde objecten (munten of sleutels) in uw zak houdt, zal het kraseffect sterker zijn en kunnen de krassen minder goed worden weggepoetst. In dit geval kunt u het leer gladwrijven met wat transparant schoensmeer.

Bedrijf

 • Hoe milieuvriendelijk zijn Secrid producten?

  Alle Secrid producten en verpakkingen zijn Nederlands fabricaat en daarom gegarandeerd gemaakt in schone fabrieken met goede arbeidsomstandigheden en korte transportafstanden.

 • Produceert Secrid maatschappelijk verantwoord?

  Alle Secrid producten en verpakkingen zijn Nederlands fabricaat en daarom gegarandeerd gemaakt in schone fabrieken met goede arbeidsomstandigheden en korte transportafstanden. De assemblage vindt plaats in een sociale werkplaats in Leiden. Door de slimme ontwerpoplossingen van onze ontwerpers is het financieel mogelijk in Nederland te produceren.

 • Ik wil zaken doen met Secrid, wat zijn de mogelijkheden?

  Er zijn tal van mogelijkheden waarop u zaken met Secrid kan doen. Om op uw specifieke voorstel te reageren vragen wij u uw voorstel duidelijk en bondig in een e-mail te versturen naar info@secrid.com. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk op uw bericht reageren.

Kopieën

 • Wordt Secrid gekopieerd?

  Het succes van Secrid inspireert ook anderen. Inmiddels zijn meerdere varianten en kopieën van onze producten in omloop. In enkele gevallen zijn deze zelfs voorzien van ons Secrid logo. Deze kopieën komen voornamelijk uit China en Turkije.

 • Hoe kan ik kopieën herkennen?

  Veel kopieën hebben afwijkende details (materiaal, knop, leersoort, logo). In enkele gevallen lijken de kopieën echter bedrieglijk veel op het origineel, inclusief ons logo. De kwaliteit van kopieën is vaak slecht tot zeer slecht. De exemplaren die wij zelf hebben getest, hebben een gemiddelde levensduur van enkele maanden.  Deze namaakproducten worden aangeboden op markten, braderieën, web shops, online platforms en via fysieke winkels die niet in onze store locator staan.

 • Wat kenmerkt de originele Secrid producten?

  Secrid produceert volledig in Nederland. Hierdoor garanderen wij een hoge kwaliteitsstandaard en goede arbeidsomstandigheden, met zorg voor het milieu. Het mechanisme van de originele Secrid Cardprotector kan moeiteloos 250.000 maal worden gebruikt. Mocht er onverhoopt toch iets niet in orde zijn, dan maakt u aanspraak op twee jaar garantie en een probleemloze service. 

 • Hoe weet ik zeker dat ik een origineel Secrid product koop?

  Wij adviseren u om een bezoek te brengen aan één van onze officiële Secrid resellers. Deze staan vermeld op onze store locator.

  Er kan altijd contact met ons worden opgenomen bij vragen of twijfel.

Neem contact met ons op als uw vraag hier niet bij staat.

 

 

Sluiten

Close

USA flagSo you are from the US?

Seems like you are coming from the US.

To be fully at your service, please visit our local website.